Velikonoce s poctivými farmářskými dobrotami

Petra Tomášková  Sdílet článek na nebo

Salámová vejce, jidáše, ovčí sýry, mazance, čerstá farmářská vejce, velikonoční perníčky a kraslice najdete na letošní čtvrtém, tentokrát Velikonočním farmářském trhu. Bílá sobota tak nebude …

Salámová vejce, jidáše, ovčí sýry, mazance, čerstá farmářská vejce, velikonoční perníčky a kraslice najdete na letošní čtvrtém, tentokrát Velikonočním farmářském trhu. Bílá sobota tak nebude jen o úklidu, ale i o další náloži poctivých dobrot s jasným původem z rukou přímých výrobců. Zapište si do kalendáře – sobotu 16. dubna od 8 do 11 hodin, park na Vratislavově náměstí.

Co bude nového? Představíme vám ovčí Farmu Ostrovec z Vysočiny z obce Pozďatín, která spolupracuje s místními studenty z  Agroškoly, kde se starají o ovce a následně pak z mléka vyrábějí různé delikatesy. Přijďte ochutnat jejich čestvé sýry, ovocné jogurty, zákysy a další ovčí speciality. Salámová vejce, zajíčky, štangle a podkovy pro vás připravuje Havlíčkovo řeznictví a uzenářství. Mazance a jidáše napeče rodinná pekárna Kejval a velikonoční perníčky Lucie Krejčová. Potěšíme i milovníky zlatavého moku, protože se nám po zimní přestávce vrací novoměstský pivovar Hejkal. Pěstitelé mohou jásat zase návratem Silvie Duškové, která slibuje spoustu jarních druhů skalniček, trvalek, okrasných keřů, bylinek, ale i několik kytiček do vázy z její narcisové zahrady.

Ladíme seznam prodejců, který zveřejníme tradičně ve čtvrtek. Těšíme se na vás v sobotu 16. dubna. Velikonoční farmářský trh začíná úderem 8 hodinny ranní a trvá až do vyprodání zásob. Nákupem na farmářských trzích nejen dostáváte na stůl zcela čerstvé potraviny, ale zároveň podporujete české pěstitele, chovatele a prvovýrobce.

 

 
Dotazník