Informační centrum

Farmářský trh plný čerstvé letní úrody – sobota 30. července

/ Petra Tomášková

Promenádu plnou vůní čerstvých a kvalitních produktů si budou moci návštěvníci novoměstských farmářských trhů vychutnat již tuto sobotu 30. července. Jedenáctý farmářský trh tak opět …

Farmářský trh plný čerstvé letní úrody – sobota 30. července

Promenádu plnou vůní čerstvých a kvalitních produktů si budou moci návštěvníci novoměstských farmářských trhů vychutnat již tuto sobotu 30. července. Jedenáctý farmářský trh tak opět otevře svoje brány v parku na Vratislavově náměstí od 8 do 12 hodin.

Co bude jinak? Sezóna české zeleniny a ovoce je v plném proudu, tak se těšte ke stánku Zahradnictví Vedrovice, které slibuje meruňky, broskve, švestky, okurky nakladačky, brambory, cibuli, česnek a spoustu další skvělé zeleniny. Jiří Šídlo ze Spělkova nabídne řepu salátovou, mrkev, cibuli, pórek, cukety, petrželku a bazalku. Na trhu najdete letos poprvé i kanadské borůvky ze statku Jiřího Vališe z Jiříkovic. Nebudou chybět rajčata z Kožichovic, brambory z Poděšína, Česká jablka z Tuchoraze a svoje přebytky ze zahrádky nabídne i Petr Jiroušek ze Zubří. Polovina prázdnin už je skoro za námi, ale chvíle grilovaček s přáteli zdaleka nekončí. Vylaďte svoje dobroty kvalitním kořením bez soli a glutamanu Kořením od Davídka nebo Maminčiným kořením. Silvie Dušková přiveze opět kvetoucí nádheru. Z trvalek bude řebříček, záplevák, gaura, ostrožka, echinacea, krásnoočka, modrý rozrazil, nevěstin závoj a z keřů ořechoplodec, jasmín, šeřík, motýlí keř, vajgélie, letní ibišek a nebudou chybět i jiřinkové kytice.

Od 9 hodin se můžete těšit na Jiřího Šebestu a jeho Svět tajuplných her. Workshop plný zábavy, při kterém si každý může zahrát ručně vyrobené hry. Nová generace deskových her, založená na zcela odlišné vizuální stránce oproti hrám klasickým. Zvláštností je netypický materiál a design. Nachystejte si košíky, možná i deštníky a přijďte podpořit české výrobce. Pravidelný přístup ke skutečným potravinám je prostě nejvíc! Uvidíme se za každého počasí v sobotu 30. července v parku na Vratislavově náměstí.

Informační centrum

Vratislavovo náměstí 114
592 31 Nové Město na Moravě

Naši partneři

point_upgrade_2022_vectorKoruna Vysočiny 03Cyklisté vítániicko-grenČEZKzN_banner_250x250