Informační centrum

Pravidelné hlášení městského rozhlasu ze dne 22. dubna 2022

/ Erik Havlík

Oznámení o omezení dopravy v souvislosti s orientačním během Informujeme, že Novoměstský SK orientačních sportů pořádá v Novém Městě na Moravě zítra v sobotu 23. …

Oznámení o omezení dopravy v souvislosti s orientačním během

Informujeme, že Novoměstský SK orientačních sportů pořádá v Novém Městě na Moravě zítra v sobotu 23. dubna Český Pohár ve sprintu v orientačním běhu. V návaznosti na to bude během závodu omezena rychlost na ulici Žďárská. A to od železničního přejezdu po odbočku na ulici Dukelská. Dále pak bude uzavřen úsek jednosměrné ulice Purkyňova od odbočky ulice Vlachovické. Samotný závod bude probíhat v čase od 10 do 13 hodin v areálu novoměstské nemocnice a v lokalitě sídliště mezi ulicemi Žďárská a Dukelská. Děkujeme za pochopení.

Oznámení o vzniku Materiální sbírky pro město Charkov

Informujeme občany, že 19. dubna vznikla veřejná Materiální sbírka, která slouží na podporu ukrajinského města Charkov. Ta potrvá až do 29. dubna. Přispět do ní můžete od pondělí do pátku vždy od 16 do 18 hodin. Sběrným místem je Katolická Fara na Vratislavově náměstí č.p. 120. Do prostoru Fary se dostanete velkými dveřmi, kde po levé straně na dvoře naleznete samotné sběrné místo. Do sbírky můžete přispět trvanlivými potravinami, materiály pro domácnost a osobní potřebu, anebo v podobě materiálů určených k poskytování první pomoci.

Plánovaný výpadek telefonních služeb Nemocnice Nové Město na Moravě

Poskytovatel telefonních služeb oznámil na úterý 26. dubna plánovaný výpadek telefonních služeb Novoměstské Nemocnice. Telefonní hovory na pevnou linku do Nemocnice Nové Město na Moravě nebude možné uskutečnit. Totéž platí i pro hovory směřované z Nemocnice Nové Město na Moravě. Pacienti se tak nedovolají do ambulancí ani na telefonní číslo spojovatelky, a stejně tak nebude možné telefonovat z nemocničního zařízení jinam. Výpadek telefonního spojení se uskuteční v době od 8:30 do 20 hodin. Poté by měla být telefonní služba opět obnovena.

Sbírka potravin 

Informujeme, že zítra v sobotu 23. dubna proběhne v prodejně Billa tradiční Sbírka potravin. Od 8 do 13 hodin můžete ze svého nákupu darovat potraviny do rukou dobrovolníků z Charitní záchranné sítě Oblastní charity Třebíč. 

Kulturní akce

Dnes v pátek 22. dubna se v KD uskuteční koncert kapely FLAMENGO s názvem Kuře v hodinkách. Začátek je v 19 hodin.

Zítra v sobotu 23. dubna se od 9 hodin v Horácké galerii uskuteční Workshop Základů novinářského a tvůrčího psaní a od 17 hodin se v HG uskuteční další ze série koncertů Podium NMNM. Tentokrát zahrají Vanda Šabaková a Luděk Šabaka.

Zítra v sobotu 23. dubna se v KD uskuteční další ročník Expediční kamery 2022. Začátek je v 17 hodin.

V úterý 26. dubna se v KD od 17 hodin uskuteční tanečně divadelní kompozice s názvem Isadora v podání studentů literárně dramatického a tanečního oboru. Začátek je v 17 hodin.

Ve středu 27. dubna se v KD od 19 hodin uskuteční další Chytrý kvíz v kulturáku. Vstup na hráče činí 50 Kč.

Ve čtvrtek 28. dubna se v Horácké galerii od 16:30 hodin uskuteční další Háčkování pro začátečníky. Od 17 hodin v HG zároveň proběhne akce s názvem Barevné odpoledne. Jedná se o vystoupení žáků z varhanní třídy L. Bartoše.

V souvislosti s akcí Kraje Vysočina, který pořádá tzv. Týden pohybu, informujeme, že v týdnu od 25. dubna do 1. května budou Městské lázně v různých časových intervalech otevřeny veřejnosti zcela zdarma. Více informací naleznete na webu: lazne.nmnm.cz

Dále oznamujeme, že v rámci sportovního tematického týdne se můžete zastavit i do Orlovny na Soškově ulici, kde je v úterý 26. dubna a ve středu 27. dubna připraven doprovodný program.

Dále oznamujeme, že v IC zakoupite i další vstupenky na různá představení a koncerty. Například na koncert kapely Kollárovci, anebo také na Minipárty s Karlem Šípem. Více informací naleznete na webu města v sekci akce.

Sportovní informace

V sobotu 23. dubna se na fotbalovém hřišti v Novém Městě na Moravě uskuteční utkání mezi MUŽI SFK Vrchovina „A“ a FC Baník Ostrava „B“. Zápas začíná v 16:00 hodin.

Mimo již zmiňovaného Českého poháru ve sprintu v orientačním běhu, který se uskuteční zítra v sobotu 22. dubna, se tentýž den uskuteční závod NoMen Run 2022. První úsek tratě začíná v Novém Městě na Moravě na parkovišti u Hotelu Ski. Více informací naleznete na webu města na stránce s informacemi o běhu.

V návaznosti na Rok lyžařů informujeme, že tento měsíc byly publikovány dva díly této série. Naleznete je na streamovacích službách.

Informační centrum

Vratislavovo náměstí 114
592 31 Nové Město na Moravě

Naši partneři

point_upgrade_2022_vectorKoruna Vysočiny 03Cyklisté vítániicko-grenČEZKzN_banner_250x250