Informační centrum

Pravidelné hlášení městského rozhlasu ze dne 5. 10. 2016

/ Lucie Příhodová

Občanské sdružení Diakonie Broumov vyhlašuje sbírku použitého ošacení. Sbírka probíhá dnes a zítra, ve čtvrtek 6. října vždy od 10:00 – 18:00 hodin v budově …

Občanské sdružení Diakonie Broumov vyhlašuje sbírku použitého ošacení. Sbírka probíhá dnes a zítra, ve čtvrtek 6. října vždy od 10:00 – 18:00 hodin v budově Tělovýchovného střediska na ul. Tyršova. Věci prosíme zabalené do igelitových pytlů či krabic.

Domácí hospic Vysočina vás zve na Den otevřených dveří nových prostor na Vratislavově nám. 115 (ve dvoře mezi železářstvím a drogérií). Těšíme se na vás ve čtvrtek 6. října od 9 do 15 hodin. Od 16 hodin proběhne v Horáckém muzeu přednáška evangelického faráře a kaplana pražského domácího hospice Mgr. Pavla Pokorného na téma: Rituály předsmrtné a posmrtné.

Nemocnice Nové Město na Moravě si vás dovoluje pozvat na Den zdraví, pořádaný v pondělí 10. října od 13 hodin v přízemí chirurgického pavilonu. Na programu jsou přednášky pro veřejnost zdarma:

– primář ortopedie MUDr. Jaroslav Pilný: Klouby jak je neznáme

– MUDr. Martina Slámová: Magnetická rezonance v Novém Městě

Po přednáškách si mohou zájemci prohlédnout nově otevřené pracoviště magnetické rezonance.

Kulturní akce

Obecně prospěšná společnost Portimo zve všechny přátele dobročinnosti a zábavy na svou tradiční podzimní benefici. Ta se koná v pátek 7. října pod názvem Na jedné lodi, ve vlnách života v novoměstském kulturním domě. Program pro děti i dospělé začíná už v 10 hodin a potrvá až do večera, po celý den zde bude mimo jiné otevřena benefiční kavárna, výstava fotografií, hračkoviště a obrazárna. Od 15 hodin doprovodí program živé sousoší, od 17 hodin živá hudba. V 19 hodin začíná večerní přestavení Božská Sarah, v hlavní roli se představí Iva Janžurová.

Nové Město na Moravě a Dům dětí a mládeže vás zve na Koloběžkiádu, která se uskuteční v sobotu 8. října na hřišti u Klečkovského rybníku. Akce se koná od 15 hodin a těšit se můžete na měření tlaku a tělesného tuku, ukázku jízdy na horských kolech, dopravní testy a hry BESIPu, jízdu na dopravním hřišti, žonglování, mažoretky a další zajímavý program. Všichni jste srdečně zváni.

Nové Město na Moravě vás zve na setkání novoměstských rodáků a jejich spolužáků při dovršení 50 let veku. Akce se uskuteční v sobotu 22. října od 14 hodin v kulturním domě. Svoji účast potvrďte do 10. října na tel. čísle 566 598 425 nebo na email rita.skalnikova@meu.nmnm.cz.

Informační centrum

Vratislavovo náměstí 114
592 31 Nové Město na Moravě

Naši partneři

point_upgrade_2022_vectorKoruna Vysočiny 03Cyklisté vítániicko-grenČEZKzN_banner_250x250