Informační centrum

Novoměstké farmářské trhy uzavřou hlavní sezonu – sobota 12. října

/ Petra Tomášková

Tečka za hlavní sezonou neznamená, že trhy končí. Přechází jen do tzv. zimního režimu.

Novoměstké farmářské trhy uzavřou hlavní sezonu – sobota 12. října

Jitrnice, jelita, bůček, pečivo, vajíčka, burčák, sýry, koření, zeleninu, ale i dušičkové vazby najdete v nabídce našich oblíbených farmářů a pěstitelů už tuto sobotu 12. října. Padesátka přihlášených prvovýrobců zamíří do parku na Vratislavovo náměstí, kde v čase od 8 do 12 hodin nabídnou to nejlepší ze své produkce a rozloučí se tak s letošní hlavní sezonou Novoměstských farmářských trhů. Trhy samozřejmě pokračovat budou i nadále, jenom přejdou do tzv. zimního režimu v době od 8 do 11 hodin. Letos se uvidíme ještě čtyřikrát, 26. října, 9. a 23. listopadu a 14. prosince.

Co bude jinak? S chladnějším počasím přichází čas zabijačkových specialit. Bezkonkureční jitrnice, jelita, tlačenky, škvarky, bůček, škvařené sádlo, paštiky, čabajky, salámy a klobásy nabídne Král uzenářů náměšťský řezník Radovan Ráček. Jogurty a tvarohy z nepasterizovaného kravského mléka ochutnáte od rodinné mlékárny Mafita z Havlíčkova Brodu, která si stojí za tím, vyrábět mléčné výrobky jako byly dříve. To znamená bez škrobů, stabilizátorů a homogenizace a umělých přísad. Dušičkové vazby, sušené statice, bodláky, chryzantémy, vřesy a podzimní květiny najdete v sortimentu Zahranictví Jana Kopetky. Vybírat můžete i sazenice drobného ovoce jako jsou maliny, ostružiny, angrešt, rakytník, kiwi, borůvky a rebarbora. Hotovky v konzervách a masové speciality nabídne pod značkou Bez-E Jitka Hameršmídová. Brambory, řepu, tyminán, vodnici, mangold, kapustu, mošt a japonskou listovou směs nakoupíte u ekologické Farmy Zastráň. Rakytník Bohdalov přiveze sirupy, čaje, oleje a pomazánky. Česneku není na podzim nikdy dost, tak se zastavte ke stánku Česnekárny na Hané. Vybírat můžete senzační sirupy, panenské olivové oleje a sušené česnekové plátky. Zahradnictví Bohuslava Vyčichla láká na kanadské borůvky, japonské azalky, chryzantémy, hebe, drátovce okrasné trávy a zbytek trvalek. Přihlášené je i Rodinné zahradnictví a pěstírna cibulovin Roven. Letos naposledy na trhu ochutnáte kynuté koláče z rodinného konceptu Na patře z našeho města a moravský burčák od Blahů z Němčiček.

O poslední tečku za letošní hlavní sezonou se postará od 9 hodin folk – popová kapela AMaTer, kterou tvoří Martina Hájková a Tereza Syslová ze Žďáru nad Sázavou. Podzimní dílničku si pro vaše nejmenší připravuje ekologická společnost Chaloupky o.p.s. Přijďte se s námi rozloučit s letošní hlavní sezonou Novoměstských farmářských trhů ve velkém stylu. Těšíme se na vás v sobotu 12. října v parku na Vratislavově náměstí od 8 do 12 hodin. 

Informační centrum

Vratislavovo náměstí 114
592 31 Nové Město na Moravě

Naši partneři

point_upgrade_2022_vectorKoruna Vysočiny 03Cyklisté vítániicko-grenČEZKzN_banner_250x250