Informační centrum

Novoměstské farmářské trhy součástí Svatováclavských slavností – sobota 28. září

/ Petra Tomášková

Svátky na Novoměstských farmářských trzích nedržíme. Hvězdná sestava vybraných farmářů, pěstitelů a prvovýrobců zamíří do našeho města i na svátek svatého Václava v sobotu 28. …

Novoměstské farmářské trhy součástí Svatováclavských slavností – sobota 28. září

Svátky na Novoměstských farmářských trzích nedržíme. Hvězdná sestava vybraných farmářů, pěstitelů a prvovýrobců zamíří do našeho města i na svátek svatého Václava v sobotu 28. září, kdy budeme součástí tradičních Svatováclavských slavností https://ic.nmnm.cz/akce/svatovaclavske-slavnosti-2024/. Těšíme se na vás v tradičním čase od 8 do 12 hodin, kdy bude park na Vratislavově náměstí opět praskat ve švech.

Co bude jinak? Tuto sváteční sobotu k nám zamíří malá ovčí Farma Ostrovec z obce Pozďatín s nabídkou luxusních čerstvých sýrů, ovocných jogurtů, zákysů a dalších ovčích a kravských specialit. Bylinky z Poličky nabídnou léčivé, aromatické a kořeninové rostliny. Jsme rádi, že si na naše trhy opět našla cestu Rodinná farma Fajmonovi z Korouhve. Podpořit ji můžete nákupem máku, kmínu, medu a farmářských sušených vazeb. Z Věchnova dorazí v sobotu i Včelařství Kolbábek, které nabídne propolisové tinktury, masti, balzámy, medové pivo, mošt, sirupy, cibuli a dokonce i ječmen. Naši dvorní pěstitelé lákají na velký výběr trvalek, vřesů, chryzantém, macešek a dalších podzimních rozkvetlých květin. Zelenina a ovoce je teď ve formě, tak si přijďte vybrat. Lucie Pelouchová z ekologické Farmy Zastráň nabídne pod lípou špenát, česnek, rajčata, pórek, cibulku, cuketu, červenou řepu a celer. Na svých značkách opět najdete sušená a nakládaná rajčata Rajpro, po kterých se vždy zapráší. Oslavit svátek svatého Václava můžete se skvělým likérovým vínem, které přivezou Meruňky z Bohutic, burčákem z Vinařství Petra Blahy z Němčiček nebo lokálním pivem z novoměstského pivovaru Hejkal. Mrkněte do seznamu přihlášených padesáti prodejců, ať máte na sobotu jasno.

Doprovodný program bude v režii Kočovné herny Sládkovny, která bude od 8 do 12 hodin plná mechanických hraček a zábavných objektů pro malé i velké, holky i kluky bez rozdílu věku. Inspirací pro jejich výrobu jsou často tradiční historické pouťové atrakce. Nic běžného ale nečekejte! Co kus, to unikát. Zvučný blues, soul a rock’n’roll si užijete v podání Martina Sedláka & Jendy Nováka v čase od 8:30 do 11:30 hod. A k tomu všemu si můžete dát i skvělý šálek kávy pro dobrou věc v benefiční kavárně Portimo. Přijďte s námi oslavit svátek svatého Václava, těšíme se na vás v sobotu 28. září od 8 do 12 hodin na Vratislavově náměstí.

Informační centrum

Vratislavovo náměstí 114
592 31 Nové Město na Moravě

Naši partneři

point_upgrade_2022_vectorKoruna Vysočiny 03Cyklisté vítániicko-grenČEZKzN_banner_250x250