Informační centrum

Říjnový farmářský trh s ekovýchovnou organizací Chaloupky o.p.s.

/ Petra Tomášková

Novoměstské farmářské trhy vás zvou i tuto sobotu 10. října na pravidelný nákup toho nejlepšího z domácí produkce do parku na Vratislavovo náměstí. Bude to …

Říjnový farmářský trh s ekovýchovnou organizací Chaloupky o.p.s.

Novoměstské farmářské trhy vás zvou i tuto sobotu 10. října na pravidelný nákup toho nejlepšího z domácí produkce do parku na Vratislavovo náměstí. Bude to poslední trh hlavní sezóny, tak si přijďte nakoupit pořádné zásoby kvalitních potravin s jasným původem. Trhy se budou konat již jednou měsíčně. Seznam prodejců je kompletní, tak se podívejte do přiloženého seznamu, ať pak na některého z nich nezapomenete.

Letos naposledy na trhu najdete Chutě z Chotě a jejich labužnické omáčky plné chutí z celého světa. Holky Ze Stodoly přivezou svoje ručně lisované oleje za studena, které vám přinesou o kapku víc zdraví a radosti z jídla. Radka Kohoutová z Nového Města nabídne dušičkové vazby. Nachystejte si skleničky, protože bude opět burčák, a to červený z odrůdy Zweigeltrebe a bílý Muškát Moravský s Neuburgem. Borůvkové, rybízové, višňové nebo bezové víno zakoupíte u stánku Jany Plocrové. Znovu k nám zavítá Damodara se svými veganskými a bezlepkovými potravinami. Proutěný sortiment, česnek, dýně hokaido a ovocné mošty nabídne Petr Tlach. Nebudou chybět masné výrobky a uzeniny z Fryšavy, Třebíče a Netína, brambory z Poděšína, mléčné výrobky z Březin a Olešenky, podzimní sortiment Lenky Malé, Silvie Duškové a Jana Kopetky.

Těšit se můžete i na letošní poslední doprovodný program. Společně s ekovýchovnou organizací Chaloupky o.p.s. si můžete od 9 do 12 hod. v jablečné dílně vyrobit například plstěnou podložku pod hrníček. Navštívit můžete i jejich tradiční podzimní výstavu, která bude po celý víkend probíhat na dvorku Horáckého muzea.

Další farmářský trh se uskuteční až 14. listopadu, tak si přijďte pro zásoby toho nejlepšího z našich dvorů, polí a sadů. Stánky budou rozestavěny s předepsanými rozestupy a u prodejců můžete využít dezinfekci. Těšíme se na vás již tuto sobotu 10. října v parku na Vratislavově náměstí od 8 hodin až do vyprodání zásob.

Informační centrum

Vratislavovo náměstí 114
592 31 Nové Město na Moravě

Naši partneři

point_upgrade_2022_vectorKoruna Vysočiny 03Cyklisté vítániicko-grenČEZKzN_banner_250x250